Nieuws

 

26-05-2021 Geen nieuwe klanten.

Vanwege de drukte, heb ik besloten om een klantenstop in te lassen. De wachttijden lopen op, de druk is hoog.

Ik voel me meer dan gezegend met mijn gezellige klanten! Maar nu is het tijd om op de rem te gaan staan. Tevreden zijn en mezelf niet voorbij te lopen.

 

 

2-2-2021 Verlenging lockdown.

 

Daar gaan we weer….. verlenging van de maatregelen. Alle afspraken voor 2 maart komen te vervallen. Vanaf 3 maart kunt u hoop ik weer naar mijn salon komen. Benader me gerust voor een afspraak, product of uitgroei kit.

Per mail: info@kapsalon-more.nl of bel 0413-289893, spreek wat in en dan bel ik u terug.

 

 

12-1-2021 Verlenging lockdown.

Een verrassing was het niet, maar als het dan word uitgesproken dan is het toch weer even slikken. Verlenging tot 9 Februari.

De afspraken die in mijn agenda staan tot 8 Februari gaan dus niet door. Ik probeer iedereen te benaderen maar vergeef me als ik u niet benaderd heb. Dat is geen kwaad wil, maar een hoofd dat overstroomt of op slot staat.

Benader mij gerust voor een verfkit of een product.

Blijf gezond en tot gauw!!!

 

 

15-12-2020 Sluiting Corona.

Daar gaan we weer…. op slot terwijl ik weet dat ik veilig kan werken. Geen keuze, we moeten allemaal mee.

Zoals ons nu gezegd is, komen ze 12 januari met de boodschap of we de 19e januari weer mogen werken.

U kunt afspraken maken NA 19 januari in mijn agenda maar als Rutte zegt dat we nog niet mogen, dan vervalt de afspraak.

Het is een moeilijke tijd voor iedereen. Blijf gezond en houd de moed er in!

Ik zie u heeeeeeeeeel graag gezond en wel in 2021!!!!

5-11-2020 Maatregelen.

Afgelopen week ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt…. Naïef als ik was, dacht ik: ach ik kan toch wel zonder mondkapje werken? Kleine salon, vaak 1 op 1 of 2 op 1 dat moet kunnen. Zou je denken…. Toch niet! Blijkbaar neemt niet iedereen de klachten van hun gezondheid serieus. In mijn salon zijn mensen geweest die niet fit waren en de volgende dag een corona test hadden. Dit hoorde ik de volgende dag van een kennis van hun… Op zaterdag werd ik gebeld dat deze mensen positief waren, dus Corona. Shit!… Gelijk een test aangevraagd. Gelukkig kon ik zondag ochtend al terecht, maandag ochtend de uitslag: negatief! Phew!…..

Alleen al het gedoe wat ik ermee heb gehad! Alle klanten van dinsdag bellen dat ik getest moet worden. Na mijn uitslag al mijn klanten van dinsdag terug bellen dat hun afspraak door kon gaan. De impact die dit om mijn familie heeft gehad, de onzekerheid. En ik weet, het kan overal gebeuren maar dit was niet nodig geweest.

Mensen…. alstublieft, bij klachten, niet fit, blijf THUIS! Verzet uw afspraak of plan een nieuwe als u weer beter bent.

We moeten het samen doen!

Dus vanaf nu, ook bij mij: Mondkapje? Ja graag!

 

 

20-7-2020 Vakantie tijd in aantocht.

Nog 2 weken werken en dan heb ik vakantie. Van 2 t/m 24 augustus. Het is voor iedereen een raar jaar. Mij is de vraag gesteld of het echt wel nodig is dat ik 3 weken de zaak sluit omdat ik toch al 7 weken gesloten ben geweest. Nou, laat ik er dit op zeggen: of je niet mag werken of er voor kiest om niet te werken dat is toch wel een heel verschil. Ik ga lekker genieten van mijn vakantie met het gezin.

Verder zijn de regels in de salon iets versoepelt. De 1,5 meter tussen klanten blijft, net zoals het desinfecteren bij binnenkomst. Ik zelf zorg ervoor dat u een schone behandelplaats krijgt  toegewezen en dat de materialen schoon zijn waar ik mee werk.

Ik verkoop van Artistique desinfectie met 80% alcohol en tevens een heerlijke handcrème met aloë vera en shea butter. Heerlijke verzorging voor droge handen van al die desinfectering. Ook lekker voor droge voeten! Kom naar de salon voor mee info en test.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

11 mei weer open!

We mogen weer! Maandag 11 mei mogen de contactberoepen weer aan het werk. Ik gelukkig ook! Wat is er in de tussentijd gebeurd? De 1e 2 weken van mijn sluiting kreeg ik niks uit handen. Totaal lam geslagen voor het besluit. Natuurlijk te begrijpen maar toch. Uiteindelijk eens rond gaan neuzen wat er te beleven was in kappersland. Ik kwam uit bij Haarvriendelijk. Daar zou ik een cursus gaan volgen over huid en haar: Psoriasis, eczeem, ingrediënten, huidkanker enz. Dan moest ik naar Harderwijk. Dat ging niet gebeuren. Deze cursus werd nu online aangeboden via Zoom. Top! 16 Uur durende cursus was erg interessant. Certificaat behaald!

Mijn salon heeft een opfris beurt gehad. Alles geschilderd en getext. Gelijk aanpassingen gedaan voor als we weer open mochten. Er staat bv een zuil in mijn hal waar iedereen zijn handen moet reinigen.

De regels zijn als volgt:

1. Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (vanaf 38 C°).

Blijf ook thuis als iemand in uw huis koorts (vanaf 38 C°) heeft en/of benauwdheidsklachten.

2. Kom ALLEEN naar uw afspraak.

3. Kom zo veel mogelijk alleen.

4. Kom NIET EERDER dan maximaal 5 minuten voor de afspraak in de salon, zodat er nooit te veel klanten tegelijkertijd aanwezig zijn. Er mogen MAXIMAAL 2 KLANTEN in de kapsalon zijn.

5. Zorg dat u 1,5 meter afstand tot andere klanten houdt.

6. Was of reinig uw handen bij binnenkomst. Ik zal zorgen dat er materiaal klaar staat.

7. Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

Ik hou me natuurlijk ook aan de richtlijnen:

1. Ik vraag u bij binnenkomst naar uw gezondheid en eventuele klachten.

2. Ik mag uw jas niet aannemen of u een hand geven.

3. Ik gebruik voor iedere klant een schone kapmantel, handdoek en materialen.

4. Ik maak na iedere klant mijn materialen en een aantal onderdelen van de kapsalon schoon zoals deurklinken, stoel, wasbak, pinapparaat, toilet mits gebruikt.

Werkt u alstublieft mee, niemand heeft voor deze situatie gekozen maar het is wat het is.

 

Corona-beleid.

Rijksoverheid heeft besloten dat kapsalons dicht moeten tot 6 april. Daarna gaan ze kijken of het langer moet. Ik heb mijn zaak ook moeten sluiten. Vond zelf dat ik goed bezig was. Stoel er tussen uit, 2 meter afstand tussen klanten, zoveel mogelijk 1 op 1 werken, de hele dag desinfecteren: mijn spullen, de behandelplaats en gelijk de schorten handdoeken in de was. Ik hoop dat we snel door deze crisis heen zijn en weer zonder zorgen met elkaar om kunnen gaan. Ook kun je nu  in mijn agenda geen afspraak maken. Dit heb ik uit staan. Zo gauw als er weer meer zekerheid is, kan er weer gepland worden.

Voor nu blijf gezond. Ik hoop tot gauw!

Groetjes Monique

 

2020!

Wat gaat dit jaar ons weer brengen? Dat is altijd een vraag. Laten we maar hopen dat het een mooi jaar word.

Voor mij is het een bijzonder jaar. Dit jaar ben ik 25 jaar gediplomeerd kapster! Dat is toch wel het vermelden waard! Verder op de planning de cursus huid en haar: voeding. Wat doet voeding nou eigenlijk met onze hoofdhuid en ons haar? Wat kunnen wij zelf betekenen daar in? Samen met Klazien ga ik het bestuderen in Harderwijk. Ook dit jaar zal ik niet stil zitten en me blijven ontwikkelen voor mezelf maar zeker ook voor u.

 

25 November Artistique

De kerstshow van Artistique in Deventer. Altijd een leuke inspirerende dag. Gezellig bij kletsen met Doris, Marloes en Karin. In de auto begint de pret al. Het was een mooie show met dans en diverse feestelijke haarstijlen, product presentatie, gezellig hapje en drankje.

 

28 Oktober Mediceuticals.

Deze keer besteedde het Mediceuticals team extra aandacht aan social media en grondstoffen van producten. Heel interessant. Wat wij onderschatten is de chemie waar we dagelijks mee van doen hebben. Bijvoorbeeld wat is de eerst chemie die je in je salon aanraakt, dagelijks? Water. Het ow zo onschuldige water. Als je ziet wat daarmee gebeurd voordat we het uit onze kraan laten stromen. Prachtig product.

Zelf heb ik in het begin van mijn carrière kappers eczeem gehad. In het begin sta je heel veel haren te wassen, shampoo er bij, chemie van verf en permanent bij het uitspoelen. Mijn handen vonden dit niet leuk. Rode vlekken tussen mijn vingers en blaasjes met vocht die ongelofelijke jeuk met zich mee brachten. Water droogde mijn huid uit.

De simpele oplossing is: werken met handschoenen aan. Vinyl handschoenen. Ik draag ze met het wassen, verven, uitspoelen. Nergens geen last meer van.

Wederom een leerzame leuke dag samen met mijn collega Klazien uit Elburg.

7 oktober Nederlandse Haarmodelijn

Super leuk weer, de Nederlandse Haarmodelijn in Amersfoort. Zeker een mooie stad om even rond te wandelen en als we er toch zijn, waarom niet. Altijd leuk om met collega’s te kletsen en nieuwe ideeën op te doen.

Wat opvalt bij de nieuwe Haarmodelijn – die luistert naar de spannende naam SHADOW – is dat de contourlijnen vrijwel allemaal superstrak zijn afgezet, terwijl het haar binnen die contouren volop bewegingsruimte heeft. Hoe dat komt? Door de vele lagen die op verschillende manieren en met diverse technieken in het haar worden geknipt of gesneden! De lengtes die zo ontstaan sluiten vaak niet op elkaar aan, maar toch oogt het geheel vloeiend en botst het nergens.

Kniptrends1_Coiffure.jpg

Zomervakantie 2019

Vanaf 8 t/m 29 juli is de salon gesloten ivm vakantie. U kunt online uw afspraak boeken voor na de vakantie.

Boek op tijd want vol is vol!

 

Wijziging openingstijden 2019.

Vanaf 2019 ben ik om de zaterdag geopend. Dit omdat ik al enige tijd merk dat ik tijd tekort kom in mijn privé.

Openingstijden: dinsdag en woensdag 8u30 t/m 20u

donderdag en vrijdag 8u30t/m 18u

zaterdag om de week  8 t/m 12u

 

 

BTW verhoging voor kappers van 6% naar 9%, gevolg: prijsverhoging!

Helaas kan ik niet achterblijven en moet ook ik mijn prijzen verhogen. Op de website kunt u de prijzen vinden. Niet alleen de BTW gaat voor  mij als ondernemer omhoog, u zult begrijpen verzekeringen, energie, inkoop enz.

Op de vraag van diverse klanten of deze wijziging ook voor hun geld is het antwoord: schrijf een brief naar Rutte en vraag vrijstelling aan. 😉 Dan ga ik mee.

 

 

 

Mediceuticals cursus 26 november.

Op maandag 26 november was ik in Breukelen voor een opfris cursus van Mediceuticals.

Het was wederom een leerzame dag en je pikt er toch elke keer weer dingen uit.

In mijn salon kom ik ook regelmatig hoofdhuid problemen tegen. Graag wil ik de klant helpen. Helaas zijn er altijd mensen die denken en zeggen:” Jaja… dat kun jij wel zeggen maar dat is kei duur.” Kei duur niet maar omdat de stoffen die er in deze producten zitten WEL hun werk doen, is het product duurder dan een retail product( supermarkt, drogisterij). En als je van je probleem af wilt dan heb je dat er wel voor over.

Bijvoorbeeld: cafeïne is een werkzame stof tegen haaruitval. Klopt! Maar wat er dan niet bij word gezegd is dat je 80 koppen koffie per dag zou moeten drinken om aan het juiste cafeïne gehalte te komen. Dus de shampoo met 4% cafeïne er in…. Tja vul zelf maar in. Je kan niet uitwendig iets aanvullen als de grondstoffen van binnenuit aangevuld dienen te worden.

 

 

 

FNV MOOI-dag 1 oktober.

Op 1 oktober ben ik naar de FNV MOOI-dag geweest in Den Bosch. Veel informatie over de veranderingen in ons kappersvak. De BTW wijziging van 6 naar 9%, pensioen, trends, tips and tricks, diverse demo’s.

Leuke dag om  met collega kappers te brainstormen over onze toekomstplannen en hoe je met bepaalde zaken moet omgaan. Presentatie van Leco van Zadelhoff en Amanda Rijff.

Look and learn van Petra van den Burg: hairstitching lang haar creaties.

Look and learn van Floor Kleyne: Zij verzorgde de trendshow, Amsterdam Fashion Week 2018.

 

 

Mediceuticals verzorging extra fijn met koud weer.

Mediceuticals geeft een super verzorging maar met koud weer is het ook heel belangrijk om onze huid en haar goed te verzorgen. Hieronder een aantal tips:

Heeft u in de winterperiode meer last van jeukende, schilferige hoofdhuid? Dan is Dual-therapy voor u de oplossing!

Dit product verzorgd de hoofdhuid. We zijn altijd heel goed in onze benen insmeren met bodylotion want anders schilfert de huid. Droger in de winterperiode. Met onze hoofdhuid is dat net zo. Doordat we binnen lekker de verwarming aan hebben, ons te heet douchen, drogen we onze huid uit. Gevolg: schilfervorming en jeuk. Door Dual-therapy te gebruiken nadat je je haar hebt gewassen, verzorg je de hoofdhuid optimaal. Het voelt heerlijk fris aan door de toevoeging van Eucalyptus.  Haalt het trekkerige, jeukende gevoel wel van de hoofdhuid en verzorgd het haar optimaal! Voor meer info: kom even langs.

30 oktober Dermasalon in Nijkerk.

Heel veel informatie over de hoofdhuid, aandoeningen, psyche.

Veel gepraat met collega’s en ervaringen uitgewisseld.

Leerzame en leuke dag!

9 oktober Artistique in Deventer.

Leuke ochtend gehad bij Artistique met vandaag The Barberstation.

Tips and tricks werden mooi gedemonstreerd!

Bedankt namens Stichting Haarwensen.

Hieronder het bericht wat ik ontvang nadat ik een donatie heb verstuurd naar Stichting Haarwensen.

Super leuk!

Beste medewerkers van Kapsalon MoRe,

 

Fantastisch dat jullie haar voor Haarwensen hebben afgeknipt. Het haar is goed aangekomen en er wordt een haarwerk van gemaakt voor een kind dat om medische redenen, het eigen haar verliest. Met dit haarwerk zien de kinderen er hetzelfde uit als leeftijdgenootjes en krijgen zij het zelfvertrouwen weer terug.

 

Door jullie klanten, die haar afgeven voor deze kinderen in een moeilijke periode, kan Haarwensen kinderen helpen. Dankzij jullie hulp hebben wij in de afgelopen 9 jaar al meer dan 1000 kinderen blij kunnen maken met een kosteloos haarwerk! Zonder jullie werk, namelijk het afknippen van staarten hadden wij deze mijlpaal nooit bereikt. Namens ons en de kinderen, heel hartelijk bedankt!

 

 

 

 

 

 

Vakantie van 7 augustus t/m 28 augustus.

Online boeken is gewoon mogelijk. Telefonisch niet bereikbaar in deze periode.

29 Augustus weer aan het werk. De 1e week zit al volgeboekt.

Fijne vakantie iedereen!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Mei Mediceuticals.

Te Breukelen. Cursus Mediceuticals in de praktijk. Opfris cursus over hoofdhuid problemen en welke behandeling van de producten er het best aansluit op het probleem. Altijd erg interessant!

 

 

18 April Vrouwen van nu.

Dinsdag 18 april was ik uitgenodigd met  een aantal andere ondernemers uit Keldonk en Erp om mee te helpen aan een verwenavond voor “Vrouwen van nu”uit Keldonk. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar het was erg leuk. Advies kunnen geven over hoofdhuid verzorging en nog wat problemen kunnen bespreken. Alle vrouwen kregen een goody-bag  van mijn salon mee. Top!

3 April Roza on stage.

Inspirerende cursus dag in Nijmegen. Nieuwe trends op gebied van kapsels en verzorging werden gepresenteerd door niemand minder dan : Roza Sogomonian! Cool om haar aan het werk te zien.

Cursus Roza on stage

13 Februari Artistique.

Hele leuke dag gehad bij Artistique te Deventer. Deze keer samen met een collega kapster uit het dorp gegaan. Color is the trend was het thema.  Weer nieuwe inspiratie op gedaan wat kleuren betreft. Hidden color, Balayage vanalles kwam voorbij.

10 Oktober Mediceuticals.

Op 10 oktober naar Breukelen voor de curcus Mediceuticals in de praktijk. Super leerzaam over hoe je hoofdhuidproblemen aan moet pakken en hoe je je haar zo mooi mogelijk kan verzorgen.

Nieuw product Volume& strenght werd gepresenteerd. Werkelijk top! Dit product kan ik toevoegen aan mijn verving/blondering. Het verzorgt het haar gelijk als het gekleurd word. Waardoor het haar minder beschadigd. De glans is geweldig! Dit product is ook door de klant thuis te gebruiken in combinatie met de Final finish om de haarschubben te sluiten waardoor het product in het haar blijft zonder te verzwaren.

En hoppakee! Weer een certificaat erbij.

img-20161010-wa0022

 

25 September Nederlandse Haarmodelijn herfst winter.

Hele leuke dag gehad! In Apeldoorn afgesproken met Petra uit Groede en Klazien uit Elburg. 2 Kapsters die ik ken van vorige opleidingen.  We spreken regelmatig af elkaar te treffen bij opleidingen. Ook al werk ik alleen, toch een beetje collega’s op deze manier. Het was een drukke, leerzame dag. Nieuwe producten gezien, nieuwe kapsels en methoden om deze uit te voeren. En nu toe te passen in mijn salon.

20160925_130505 20160925_164553

 

 

19 September cursus U-consultancy.

Op maandag 19 september heb ik de cursus massage hoofdhuid en nek gedaan in Nieuwegein. Leerzame leuke dag gehad. Had verwacht dat je de massage kon toepassen aan de wasbak op nat haar. Maar deze word op droog haar gegeven. Toch lekker om de klant extra te verwennen als ik wat tijd over heb.

 

20160919_123810

 

Zomervakantie!

14 Augustus t/m 5 september heb ik vakantie. 6 September  is de salon weer normaal geopend.

Vakantie voetjes

6 juni Cursus lang haar.

Hele leuke en gezellige cursus dag gehad bij Artistique! Met deze keer een demo van Petra van de Burg.

IMG-20160606-WA0006

Mei vakantie!

T/m 2 mei is de salon gesloten ivm vakantie. Dinsdag 3 mei vanaf half 9 is de salon weer geopend.

kind kapper

7 Maart cursus color is the trend.

In Deventer bij Artistique weer een leerzame dag gehad met de laatste kleur trends. Waaronder extra aandacht voor the granny look.

20160607_174655 20160602_174927

Prins en Prinses van Paplippelland.

Beste allemaal.

Dit jaar aan mijn man en mij de eer om voorop te gaan met de carnaval ik Keldonk.

Dit betekend dat de salon gesloten is van vrijdag 5 februari tot donderdag 11 februari.

2016_01_10_Receptie 2016_120+

Veel plezier allemaal!!!!!

(ons huis wordt bewaakt door meerdere personen)

Mediceuticals.

Zoals de meeste mensen weten ben ik me gaan specialiseren in de hoofdhuid problematiek. Het is als kapster heel mooi om de mensen mooi te kunnen maken en te adviseren, maar waar begint het? Bij de basis. De hoofdhuid dus. Als het daar niet goed is dan vergeet het maar, dan heb je minder plezier van je kapsel. Na mijn opleiding Dermatologie ben ik in aanraking gekomen met Mediceuticals. Na diverse trainingen mag ik me nu haar en hoofdhuid specialist noemen. Ik zeg niet dat ik alles kan oplossen maar ik kan je helpen. Het is voor veel mensen een drempel om met psoriasis, eczeem e.d. naar de kapper te gaan.

Mocht je zelf een probleem hebben op je hoofdhuid, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik zorg ervoor dat we de tijd hebben om het probleem te bekijken, te behandelen en om advies mee te geven over producten en verzorging voor thuis. Ik weet zeker als je de producten gebruikt zoals aangegeven dat je verlichting krijgt. Je moet een hoofdhuid probleem niet onderschatten. Het doet veel meer met je dan je in eerste instantie verwacht. Veel mensen krijgen er psychische problemen door. Zonderen zich af, schamen zich voor hun probleem. Maar wat als dat probleem te verminderen is of zelf te verhelpen is door Mediceuticals? Dan ben je toch gek als je daar niets mee doet!

 

 

Mediceuticals Cursus 9 november.

Op deze maandag heb ik in Breukelen een cursus gehad van Mediceuticals. Veel kennis opgedaan over de verzorging van de probleem hoofdhuid.  Certificaat behaald!

FB_IMG_1447086183672

 

Weg afsluiting, salon anders bereikbaar vanaf kanaal.

Beste mensen, in de week van 5 t/m 9 oktober wordt de kruising Morgenstraat/Oudestraat opengebroken ivm met een mankement aan het riool.  U kunt dus vanaf het kanaal komend NIET bij de salon komen! Komt u vanuit de richting Beek en Donk: Ga rechts af voor chauffeurscafé “de Sluis”. Dit is de Sluisweg, links af de Kampweg, einde van de straat links, vervolgens na de kerk rechtsaf de Oudestraat in. Aan de rechterkant op nummer 17 is mijn salon.wegafsluiting

Online afspraken maken.

Bij  mij heb je de mogelijkheid om zelf in mijn agenda te kijken om een afspraak te maken. Je moet hiervoor eenmalig een registratie invullen. Vul deze aub zo compleet mogelijk in! Dit is voor mij overzichtelijker omdat meerdere mensen dezelfde naam of achternaam hebben.

Maak je een afspraak? Fijn! Hierdoor hoef ik minder de telefoon aan te nemen en dus een behandeling niet te onderbreken. Bellen mag ook maar boeken is handiger. Bovendien krijg je als je boekt een herinneringsmail een dag voordat je de afspraak hebt.

Let op! Probeer niet een behandeling van 30 minuten in een blokje van 15 minuten te proppen. Dat lukt gewoon niet!  Als het systeem zegt dat het niet mogelijk is, dan past de behandeling in die tijd niet in de agenda. Het is niet handig om bij een knipbehandeling bij de mededeling te zetten: ook high lights graag. Ik werk alleen, heb 2 handen en wil kwaliteit leveren zoals u zult begrijpen. Mijn toverstaf is kapot dus knip kleuren aanklikken daarvoor.

Nogmaals bellen mag, vragen staat vrij. Het is een eenvoudig systeem dat voor u en mij alleen werkt als we het beiden goed gebruiken. Lukt het toch niet om zelf een afspraak te boeken? Bel dan even dan komen we er samen wel uit.

Cursus.

Zo, we gaan 5 oktober weer naar Artistique Deventer. “Color is the trend”.  Deze keer de kleur cursus uitgekozen. Zin in!!!

Hoofdluis!

Het is weer hoofdluis tijd!

Wat moet je doen? Geen paniek! Het is akelig maar niet vies. Geef je kind ook niet het gevoel dat hij/zij vies is. Hoofdluis komt het liefst op schoon haar.

De aanpak: Koop een fles natuurazijn en een stofkam/netenkam. Natuurazijn???? Ja! Natuurazijn is een zuur. Het zuur lost de lijm op waarmee de neten vast zitten in het haar en dood de luizen. 15 Minuten laten inwerken, kammen, kammen en nog eens kammen. Uitspoelen en even na wassen voor de geur. In de gaten houden en als het nodig is herhalen. Geen stink shampoo maar natuur product. Mooi toch?

Beddengoed en dergelijke wel even wassen natuurlijk. En vergeet niet andere ouders in te lichten dat jou kind luis heeft (gehad) dus dat hun kind het mogelijk ook kan hebben. Geef de natuurazijn tip mee! Ze zullen je dankbaar zijn voor je eerlijkheid en de tip.

Nieuws:

De volgende cursus dagen zijn weer gepland:

Maandag 9 november Mediceuticals

Maandag 28 september Nederlandse Haarmodelijn herfst/winter 2015/16

Nieuwsflits!

Sinds ik de opleiding dermatologie voor kappers heb gevolgd is er veel gebeurd. Ik merk zelf dat mijn kennis vele malen groter is. Dit is fijn voor mezelf maar zeker ook voor mijn klanten!

Had ik deze opleiding wel echt nodig, vroeg ik me af…. Voegt het iets toe aan mijn salon?

Het bewijs kwam al heel snel! Nog voordat ik mijn 2e certificaat aan de muur had gehangen, zat een mevrouw  bij  me in de stoel die ik al jaren behandel. Laten we haar X noemen voor het gemak. X vertelde me dat ze pigment  verlies had op haar voorhoofd tegen de haargrens aan. Haar huisarts deed er lacherig over en vertelde haar dat daar nog geen zon was geweest omdat haar haar ervoor had gehangen. X ging naar huis met een rot gevoel. Niet serieus genomen door haar arts…. Wat nu?

Ze kwam bij mij en vertelde haar verhaal. Ze zei:” heb jij niets daarover gehad op je cursus?” Ik bekeek haar voorhoofd en haargrens. Kwam tot de ontdekking dat de haargrens niet scherp begrensd was zoals het hoort. Ook het pigment verlies was vlekkering en duidelijk aanwezig. Op de hoofdhuid tegen de haren aan zag ik hele kleine rode streepjes….. Alarm bellen gingen rinkelen! Ontstoken haarzakjes van binnenuit. Lichen Planopilaris genaamd. Verlittekening van de haarzakjes is hier een gevolg van. Eenmaal verlittekend komt er geen haarzakje terug dus geen haar! Deze aandoening is bij vrouwen vaak in combinatie met Frontaal Fibroserende Alopecia. Dat wil zeggen dat de haargrens naar achter gaat. Vaak kun je dan een lijn trekken van oor naar oor over het hoofd….

Ik vroeg X om op foto’s te kijken van een jaar geleden om te bevestigen of de haargrens terug aan het trekken was. Later hadden we contact en X bevestigde dat ze duidelijk verschil zag.

Omdat ik deze cursussen gevolgd heb, mag ik een verwijsbrief schrijven met hier in mijn vermoeden en een omschrijving in “dokters taal”. Met deze brief is X terug gegaan naar haar arts en daarna naar de dermatoloog. Mijn diagnose was correct! Yes voor mij maar tegelijk ook een ow nee! gevoel tegenover X.

Inmiddels is de behandeling gestart. X heeft eerst aan de ene helft van haar voorhoofd 10 corticosteroïden injecties gekregen om de ontsteking tegen te gaan. Toen afwachten of het zou aanslaan. Na 4 weken terug en  jawel! Goed resultaat. Minimale vooruitgang! Nu is de behandeling over de hele voorkant van haar hoofdhuid gaande. Meer injecties in de hoofdhuid. Niet prettig maar het moet. Tevens wordt er naar voeding gekeken omdat nog altijd niet duidelijk is waar deze aandoening vandaan komt.

Gelukkig kan ik X nog meer helpen met het merk Mediceuticals. Ze gebruikt de shampoo Folligen, deze reinigt de haarzakjes en geeft meer veerkracht. Tevens de spray Cellagen, deze stimuleert de hoofdhuid en haarfollikel, helpt tegen haaruitval dmv stress, hormoonhuishouding.

Ik wilde dit met jullie delen. Ik ben blij dat ik met mijn cursus in ieder geval 1 iemand heb kunnen helpen.  En een klein beetje mijn tong uit mag steken tegen de arts die het van tafel veegde als onbelangrijk….. 😉

8-06-2015

Gezellige cursusdag bij Artistique in Deventer. De nieuwe zomertrends en kleur tips zijn weer  bekend gemaakt. We kunnen er weer tegenaan!

18-05 + 1-06-2015

De vervolg opleiding Dermatologie in Bunnik is wederom heel interessant. 2 Volle cursus dagen bij U-Consultancy. Onder leiding van 2 dermatologen.

Certificaat behaald!!!

 

Mei vakantie!!!

Van 28 april t/m 5 mei heb ik een week vakantie.

Vanaf 6 mei weer normaal geopend.

Voor wie ook vakantie heeft, een prettige vakantie toegewenst!

Suncare

 

14-04-2015

Even een update van mijn producten bestand. Per 1 januari ben ik gaan samen werken met Mediceuticals. Waarom? Omdat ik vorig jaar de opleiding Dermatologie gedaan heb en ik merkte dat ik met Artistique heel goed kan samen werken voor de kleine klachten van de hoofdhuid. Maar voor Psoriasis, pijnlijke hoofdhuid, haaruitval moest ik toch echt een stap verder zijn. Ieder zijn specialisme, niet waar? Vandaar mijn keuze om met Mediceuticals samen te gaan werken. Nadat ik nu ruim 3 maanden met Mediceuticals samen werk, merk ik duidelijk verschil. Mijn klanten die het gebruiken zijn ook enthousiast! De klachten van jeuk, over gevoeligheid, schilfervorming, haaruitval worden minder.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs of maak een afspraak! Ik heb monster potjes en je krijgt uitleg over hoe je met het product om moet gaan.

In mei ga ik de vervolg opleiding doen van Dermatologie. Deze keer gaat het over kaalheid (mannelijk, vrouwelijk en door chemo) en over goed/kwaad aardige plekjes op de hoofdhuid.

 

 13-04-2015

Cursus in Ede van Planetzelf. Het online agenda en kassa systeem waar ik mee werk. Gezellige leerzame dag, weer leuke collega kappers ontmoet!

 

9-3-2015

Color is the trend cursus gehad bij Artistique in Deventer. Het was weer erg leuk!

Veel leuke ideeën. Ik kan weer vooruit met de inspiratie.

 

 

IMG-20150309-WA0002

7-2-2015

Met dank aan mijn vader en mijn man…. Parkeerplaatsen! Netjes en duidelijk in de voortuin. Ik ben super blij!

 

16-12-2014

Gelijk door met de vervolg cursus Dermatologie. Met deze ronde:

Module 5: Haarkleur en haaruitval.

Module 6: Te veel haar, te weinig haar.

Module 7: Dermatologische problemen hoofdhuid, snor- en baardstreek.

Module 8: Casuïstiek besprekingen.

In het voorjaar start deze cursus.

22-11-2014

Yes!!! Certificaat Dermatologie is binnen! Trots op mezelf.

 

13-10-2014 Old School Barber curus bij Artistique door Romano en Dudley te Deventer. Heel gaaf!!! 20141013_105747 20141013_115933   29-09-2014 Presentatie van de Nederlandse Haarmodelijn Herfst Winter 2014/15 te Apeldoorn. Wederom een mooie avond! 20140929_204604 22-09-2014 Bezig met de opleiding Dermatologie voor kappers van U-Consultancy met de bedoeling meer inzicht te krijgen in haar en hoofdhuid problemen. Verdeelt in 4 modules. Namelijk: 1) Anatomie/Fysiologie van hoofdhuid en haren 2) Psoriasis, eczeem, infecties en behandelingen 3) Vlekjes en plekjes op hoofdhuid en haargrens 4) Dermatologische problemen aan haren en hoofdhuid en behandelingen Dus een hele mond vol,  kost me heel veel vrije tijd maar erg de moeite waard. Cursus dag in Bunnik met begeleiding van dermatoloog Dhr Oosting.   20140922_153301     16-06-2014 Artistique te Deventer cursus gehad in het teken van Beach-look. Knip en kleur technieken. Franse stijl (zachte lijnen dus niet bot) wordt het helemaal. Leuke kleur accenten in de coupe. Rustige kleuren. Maar als je lekker wil knallen dan kan dat natuurlijk ook! Het is aan jou. IMG_344200625210785 26-05-2014 Leuke cursusdag gehad bij Artistique te Deventer. Color is the trend was het thema. Leuke nieuwe kleurtechnieken geleerd. cursus 26-5-14 cursus 26-5-14 3   14-04-2014 Cursus gehad bij Artistique in Deventer, Gezellig met Doris Van Knip Door Uden, Karin van Kaatje knip  Leende, Marloes en Marecille van Only You Handel. Productkennis en wat leuke haar grapjes. IMG-20140414-WA0000 IMG-20140414-WA0004   07-04-2014 Cursus dag van Planetzelf in Leusden. Dag theorie over het online agenda systeem. Weer veel wijzer geworden! 20140407_133221 01-04-2014 Tadaa! De nieuwe Suncare lijn is er. Heerlijke verzorging voor de zonnige dagen. Suncare   10-03-2014 Presentatie Haarmodelijn lente/zomer 2014. Gezellige presentatie gehad van de Haarmodelijn voor het komende seizoen in het Orpheus Theater te Apeldoorn. Met Oud-collega Daphne van Rooij de ins en outs bekeken en besproken. Voor meer info… kom langs bij Kapsalon MoRe! 20140310_151856

24-02-2014

Opendag bij Artistique. Leuke dag met een kijk achter de schermen. Gezien waar de bestelling binnenkomt, verwerkt wordt, distributiecentrum, waar de verpakkingen gemaakt worden, waar de producten gemaakt worden. Zelf gel en shampoo gemaakt in het laboratorium. Kortom een leuke dag!

IMG-20140225-WA0018

IMG-20140225-WA0007

14-01-2014

Cursus nieuws!!! Artistique : 14 april Product/Styling information. 26 mei: Color is the trend. 16 juni: Creatieve knip & styling demo. U-Consultancy: Opleiding Dermatologie voor kappers start 22 september.

09-01-2014

Helemaal te gek!!!!!! Komt een mevrouw 5 vlechten van 70cm brengen voor Stichting Haarwensen! Wauw!!!! FB_IMG_13892727166687637

07-01-2014

Vanaf vandaag 5 dagen per week geopend! 100% eigen ondernemer. Zin in!!!

2-12-2013

Fijne cursusdag gehad bij Artistique. Long Hair Up Do! Altijd leuk voor de feestdagen wat extra inspiratie.

28-10-2013

Gezellige cursusdag gehad bij Artistique. Color is the trend.

9-10-2013

De beslissing is genomen! Vanaf Januari 2014 ben ik volledig zelfstandig. Mijn openingstijden zijn dan: di+wo 8.30 t/m 20uur do+vr 8.30 t/m 18uur za        8 t/m 12uur Ik heb er zin in!!!!

8-10-2013

Vanaf nu knip ik ook voor Stichting Haarwensen. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen t/m 18jr  die ten gevolge van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat het de ouders geld kost! Voor meer info, kom even langs.

24-09-2013

Haarmodelijn najaar/winter bezocht in Apeldoorn. Veel inspiratie opgedaan. Haarmodelijn najaar winter 2013

11-09-2013

Net binnen: Cadeaubon van Kapsalon MoRe! Verras je familie, vriend, vriendin, buurvrouw wie dan ook eens met iets anders.

Kies zelf of je de bon voor een behandeling of een geldbedrag wilt geven.

Cadeaubon MoRe foto

10-09-2013

Nieuwe cursussen op het programma:

– 23 september Nederlandse Haarmodelijn herfst/winter 2013 te Apeldoorn

– 28 oktober Artistique Color is the trend te Deventer

– 2 december Artistique Updo long hair te Deventer

Ik heb er zin in! Nieuwe ideeën opdoen en de oude bij poetsen.

30-07-2013

Artistique heeft een compleet nieuwe productserie ontwikkeld. YOUCARE. De unieke formule met Arganolie verzorgt het haar maar verzwaard het niet! Vanaf nu verkrijgbaar bij mij.

youcare foto

10-06-2013

Cursus Artistique Deventer. Nieuwe technieken verving en styling.

cursus 10-06-2013

23-05-2013

Er is een pagina aan de website toegevoegd met een modellenboek…..

16-05-2013

Feathers! Leuke verfraaiing in lang haar. Blijft lang in je haar, je kan je haar gewoon wassen, borstelen en stylen. Nu in de kleuren geel en wit. Andere kleuren volgen nog. Doe eens gek, doe een feather in je haar!

DSCF0522

10-05-2013

Vanaf nu is het ook mogelijk “online” een afspraak te maken

07-05-2013

Het is een feit! Kapsalon MoRe is geopend!

 

Comments are closed.